Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Srgian Luchin

Srgian Luchin, scris și Srdjan Luchin (n. 4 martie 1986, Variaș, Timișoara, România) este un fotbalist român liber de contract, care joacă pe post de fundaș central. Pe plan internațional, are prezențe la națională pentru România U21 și România. A debutat în prima ligă română la FC Politehnica Timișoara în 2007 într-un meci împotriva lui Dinamo București.

La 14 ani, Luchin a plecat din satul natal Variaș la LPS Banatul în Timișoara. După numai 2 ani a fost văzut de impresarul Mircea Petescu. Tratativele duc la un deznodământ destul de nefast pentru părinți, băiatul pleacă la Școala de Fotbal Arena de lângă Pitești. Acea școală este deținută de impresarul Petescu și omul de afaceri Ball. După numai un an și jumătate se mută cu tot efectivul de jucători la FC Baia Mare, moment în care echipa juca în Divizia B. Retrogradează și se mută cu tot cu echipă la Someșul Satu Mare, satelitul Olimpiei Satu Mare, patronată atunci de Mircea Govor. În această perioadă a jucat pentru Olimpia și pentru Someșul.

Relațiile dintre Govoer și Petescu se înrăutățesc și impresarul îl duce în Belgia la probe de joc ca să îl vândă. Cerând prea mulți bani, transferul cade și revine la Olimpia. Conducerea Olimpiei îl trimite la satelitul Someșul în divizia a III-a. Apare în acel moment Cristi Oprea care cumpără drepturile jucătorului de la Mircea Govor și îl aduce din nou acasă și semnează cu FC Timișoara.

Pe 5 august 2014, a semnat un contract pe doi ani cu FC Steaua București. Odată cu venirea lui Mirel Rădoi la Steaua, Luchin nu a mai fost dorit și a revenit în vara anului 2015 la Timișoara.

Ultima actualizare: 12:38 | 23.05.2024

Sari la conținut