Vacanţă specială pentru copiii din Variaş, care vor beneficia de noul bazin

Lucrările de la ștrandul din Variaș avansează cu repeziciune. Copiii din comuna timișeană va fi prima vacanță de vară în care se vor putea bălăci în bazin. ”Trebuie terminat totul în luna iunie și dat imediat după aceea în funcțiune.

 

Până în prezent au fost investiți 700.000 de lei. Am avut la ștrand un bazin mare, olimpic, de 50 de metri lungime, care însă a fost demolat. În prezent se lucrează la amenajarea a două bazine de dimensiuni mai mici, realizate la normele actuale. Dacă am fi amenajat un bazin mare trebuia să angajăm și un salvamar”, a precizat viceprimarul comunei, Dragoslav Luchin.

În localitatea Variaș, fostul ștrand a fost inaugurat în 1979, iar după Revoluție nu a mai fucționat. A fost redeschis în 1996, dar în 2000 a fost închis din nou. ”Oamenii au revenit la obiceiurile estivale de dinanite.

Astfel, duminica, tot tineretul mergea cu bicicletele la Periam-Port, la Mureș. Însă era cam dificil, pentru că sunt circa zece kilometri până acolo”, mărturisește Dragoslav Luchin. Ștrandul va fi inclus într-un complex sportiv, în imediata apropiere a bazinelor urmând să fie amenajate terenuri de tenis, fotbal, handbal, precum și o popicărie.