A trăi ca la oraș, la jumătate de oră de Timișoara

Dacă ar fi să descriem condițiile de trai pe care comuna Variaș le oferă astăzi locuitorilor săi, am putea spune că sunt similare cu cele din micile orașe ale județului.

 

Asfaltul, alimentarea cu apă și canalizarea și rețeaua de gaze naturale – toate există și au contribuit la aportul populațional din anii din urmă și la atracția pe care localitatea o radiază și care face ca locuințele de aici să aibă un preț bun și să fie la mare căutare.

 

Printre investițiile publice ale momentului se numără și cea de la ștrand, atât de potrivit pentru sezonul estival.

 

Asfaltările continuă și ele. Autoritățile au, de asemenea, un proiect depus la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) prin care se vor extinde utilitățile de apă și canal pe toate străzile.

 

În prima etapă a introducerii canalizării a fost prevăzută rețeaua pe 11 kilometri și stația de epurare. Etapa aceasta de extindere înseamnă 19 kilometri.

 

Partea cea mai interesantă este că Variașul va beneficia de 11 kilometri de centură, investiție care va începe în toamnă și cu care nu se pot lăuda, până în prezent, prea multe localități din județul Timiș.

În privința lucrărior finanțate din fonduri proprii, ele se axează în continuare pe amenajarea de detaliu, pe trotuare și alei.

 

Ca un ultim element, care poate conferi și el un plus de atracție pentru Variaș, să spunem că primăria a recuperat cinematograful și îl va reabilita, pentru a-l readuce în circuitul public, în ideea de a oferi localnicilor proiecții de ultimă oră, pe care, în alte condiții, nu le-ar putea urmări decât la Timișoara.